Uppteckning nummer LMV-M62b

Titel: För gûlsjuka

Meddelare: Hemmansägare Jonas Åsander  År: 1916

Socken/stad: Vibyggerå  By/kvarter: Edånger

Jag har själv för bara en 20 år sett följande botemedel användas för: Från den gård, där den sjuke var, gick en person ut och gick in i tredje gården därifrån och fick en matlott. Så gick han om tvenne gårdar till och in i den tredje och så undan för undan tills han varit in i NIO gårdar. I varje gård fick han en bit mat men det skulle vara olika mat från alla gårdarna. Detta skulle den sjuke äta upp jämte några levande löss-troligtvis tre. Minnes jag inte fel så skulle vandringen mellan gårdarna ske motsols.

Denna Uppt. finns det två av därför får den nr. -62 men fritext. är olika.